منتدى جوالة جامعة بنها
اكلات جامده جدا جدا 197627

زائرنا الكريم
أذا كنت أحد أعضاء جواله بنها فلتتكرم بالدخول
واذا كنت غير مسجل فلتسارع بالتسجل للتمتع بكافة فاعليات المنتدى
لا تجعل تواجدك في المنتدى يشغلك عن الصلاة أو أي واجبات أخرى
نتمني لك تصفح ممتع أن شاء الله

منتدى جوالة جامعة بنها
اكلات جامده جدا جدا 197627

زائرنا الكريم
أذا كنت أحد أعضاء جواله بنها فلتتكرم بالدخول
واذا كنت غير مسجل فلتسارع بالتسجل للتمتع بكافة فاعليات المنتدى
لا تجعل تواجدك في المنتدى يشغلك عن الصلاة أو أي واجبات أخرى
نتمني لك تصفح ممتع أن شاء الله

منتدى جوالة جامعة بنها
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى جوالة جامعة بنها


 
الرئيسيةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات جامده جدا جدا

اذهب الى الأسفل 
+3
المصرىالأصيل
shoman
dolphin0gamed
7 مشترك

ما رايك في الطعام
 ممتاز جدا
 متتاز
 جيد
 مقبول
 سئ
استعرض النتائج
كاتب الموضوعرسالة
dolphin0gamed
عضو ملكي
عضو ملكي
dolphin0gamed


ذكر عدد الرسائل : 963
العمر : 29
المهنة : STUDENT
اهتماماتك : scout
البلد : EGYPT
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 20/08/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالإثنين 6 أكتوبر - 21:11

اكلات مصرية بالصور طريقة تحضير و عمل اكلات مصرية بالصور شرح مصور لطريقه عمل الاكلات المصرية و الحلويات المصرية اكلات مصرية بالصور اكلات مصرية بالصور
الكشرى المصرى




المقادير

مكرونه صغيره مسلوقه

ارز ابيض

شعريه

حلقات بصل

ملعقه دقيق

صلصه صماطم

عدس بجبه او اصفر

ثوم

زيت

الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت

وتصفى وترفع على ورق ماص

يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر

فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج

نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت

من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون

نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق

ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه

ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر

فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات

والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك

لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه

والقليل من الخل

طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم

صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه






مسقعه شعبيه





المقاديــــر

1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين..

2- صلصه طماطم..

3- ثوم مدقوق...

4- بصله مبشوره..

5- كوب مرق او ماء..

6- التوابل( ملح فلفل كمون كزبره قرفه فلفل احمر حلو بهارات)

7- زيت او سمن.

الطريقــــه

حمرى البصل فى الزيت اللى ان يصفر لونه ضعى الثوم المدقوق

قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفل الاسود والكزبره

وقليل من القرفه

ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار واتركيها

لتتسبك جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى

الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون

وزودى المرق حسب الحاجه...

قدميها مع الارز او مع الخبز







صينية الخضار في الفرن





للنباتيين

المقادير:

¼ كيلو كوسا.

¼ كيلو جزر.

3 حبات بطاطس.

¼ كيلو بازلاء.

¼ كيلو فاصوليا خضراء مسلوقة.

يمكن إضافة أنواع خضروات أخرى حسب الرغبة.

2 راس بصل مفروم.

1 فص ثوم مفروم.

¼ ملعقة زنجبيل أخضر مفروم.

2 حبة طماطم مفرومة.

1 ملعقة سمن كبيرة.

1 ملعقة صغيرة ملح.

1 ملعقة كاري.

1.5 ملعقة فلفل أبيض.

1.5 كوب ماء.

طريقة التحضير:

تقشر البطاطس وتقطع مكعبات ثم تغسل وتنقع مع إضافة الملح

وتترك لفترة ثم تقلى في الزيت حتى تكتسب اللون الذهبي.

أما بالنسبة للكوسا فتزال قشرتها الخضراء ويزال رأسها وتغسل

جيداً وتقطع على شكل دوائر وكذلك يحضر الجزر بنفس الطريقة.

تغسل الفاصوليا وتقطع قطع صغيرة.

يجهز الفرن ويترك مشتعلا لمدة ¼ ساعة حتى ترتفع درجة حرارته

(ينبغي أن تكون النار هادئة داخل الفرن).

في هذه الأثناء توضع الكوسا والجزر والبازلاء والفاصوليا في

صينية ويوضع فوقها 2 ملعقة سمن كبيرة والتوابل ويضاف كمية الماء.

توضع الصينية في الفرن الهادئ لمدة ثلث ساعة.

تضاف البطاطس بعد ذلك للصينية وتخلط جميع المكونات و

تبقى خمس دقائق أخرى في الفرن.

تغلق نار الفرن ويبقى باب الفرن مغلقا لمدة خمس دقائق بعد

إطفاء النار حتى تتماسك المكونات.


تقدم هذه الصينية مع الأرز الأبيض







الكفتة المصرية






مقادير عمل الكفتة




كل كيلو لحم مفروم




نصف كيلو أرز مصري منقوع ومصفى




ملح




ثوم




بصل




ملح




بهارات




كزبرة وبقدونس وشبت




كل المقادير توضع بالفرامه




ثم تكور أو تعمل أصابع وتقلى




المرق:




يحمس ثوم ومن ثم توضع عليه طماطم مطحونة




وتترك حتى تتسبك وتزاد ماء ساخن (اللحم يشرب ماء كثير)




ولما تغلي الماء ضعي اللحم واتركيه يتسبك على نار




هادئة وعندما ينضج توضع ملعقة بهارات ويراعى الملح




ممكن تضعيه بجانب الأرز بالشعيريه




عجة بالبطاطس







المقادير

500 غرام من البطاطا (البطاطس).

6 ـ 7 بيضة.

2 بصلة متوسطة الحجم ومفرومة ناعمة أو مبروشة.

1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.

1/2 ملعقة صغيرة من الملح.

2 ـ 3 ملعقة كبيرة من السمن النباتي.

1 ملعقة صغيرة من الكركم أو العقدة الصفراء.

الوصفة

تقشر البطاطا وتقطع إلى مربعات كبيرة وتسلق بالماء

والملح ثم تهرس لتصبح بوريه.

يضاف البصل المبروش والملح والفلفل الأسود والكركم إلى البطاطا.

ويخلط المزيج جيداً ويترك جانباً حتى يبرد قليلاً.

يخفق البيض بالخلاط الكهربائي ثم يضاف إليه مزيج البطاطا.

يحمى السمن في صينية الفرن وتغلف الجوانب بالسمن أيضاً.

يصب مزيج العجة في الصينية ويدخل إلى فرن معتدل الحرارة

مدة 30 ـ 40 دقيقة حتى يحمر سطح العجة.

ترفع صينية العجة من الفرن وتقلب في طبق مستدير وتقطع

إلى مثلثات متساوية وتقدم ساخنة أو فاترة حسب الذوق.






الفطير المشلتت



المقادير

1 كيلو دقيق نوعية ممتازة

1/2 كيلو زبدة

1 ملعقة صغيرة باكينج باودر

1 كوب سكر

1 كوب ماء

الطريقة

يخلط السكر والدقيق والباكينج باودر معا.

تقطع الزبدة لقطع صغيرة، ثم تضاف لخليط الدقيق.

يعجن الزبد مع الخليط بأطراف الأصابع حتى تتكون

لدينا كباتيل عجين صغيرة.

توضع العجين فوق مكان كبير مسطح مرشوش بالدقيق.

تفرد العجينة بالنشابة حتى تصبح بعرض 1/2 سم (1/3 انش).

لمنع التصاق العجينة بالسطح المستخدم للرق:

ترش العجينة بالماء بين الحين والآخر.

تقطع العجينة لعدة قطع متساوية.

تفرد كل قطعة من العجين حتى تصبح رقيقة جدا.

كيفية رق العجين: يضغط على العجينة بالنشابة الى

الأمام ثم ترفع النشابة بخفة وبسرعة.

تعاد نفس العملية حتى تصبح العجينة رقيقة جدا.

ترش العجينة بالقليل من الدقيق أثناء رق العجينة

حتى لا تلتصق العجينة بالسطح المستخدم للرق.

تدهن صينية دائرية بزبدة مذابة.

توضع قطعة من العجينة المرقوقة في الصينية وتدهن بالزبدة

ثم توضع قطعة أخرى وتدهن بالزبدة وهكذا حتى تنتهي الكمية.

تخبز في فرن حرارته 180 س (350 ف) حتى

يشقر سطح العجينة.

يرفع الفطير المشلتت من الصينية.

يأكل ساخنا أو بارد مع العسل أو مع الجبن المالح.





الحلو ام علي





المقادير

نصف كيلوجرام من العجينة المورقة أي البف باستري

نصف كوب من اللوز

نصف كوب من الزبيب الخالي من النوى

نصف كوب من الجوز المفروم خشنا

نصف كوب فستق حلبي مفروم

ثلاثة أرباع كوب من السكر

أربع أكواب من الحليب

ملعقة صغيرة من الفانيليا

علبة قشطة أو قيمر للوجه

الطريقة

ترق عجينة البف باستري جيدا ثم تقطع الى أربعة

مستطيلات متساوية

تخبز هذه العجينة في صوان مدهونة بالزبد في فرن

متوسط الحرارة حتى تنتفخ الفطيرة وتحمر

تخلط المكسرات مع بعضها

يدهن الطبق الخاص بالفرن بالزبد

يقطع أحد مستطيلات الفطيرة باليد الى قطع متوسطة

الحجم وتمد في الطبق ويرش سطحها بالمكسرات

تقطع باقي المستطيلات ويغطى بها فوق المكسرات

يرش ما تبقى من خليط المكسرات

توضع طبقة من البف باستري المقطع على الوجه

يذاب السكر مع الحليب ويصب فوق السطح

يدهن الوجه بالقشطة بالتساوي ويرش قليل من السكر

البودرة فوق القشطة

تخبز في فرن متوسط الحرارة مدة نصف ساعة حتى

يصبح السطح ذهبيا

تقدم ساخنة بعد رش الوجه بالمكسرات المحمصة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.DOLPHIN-GAMED.AHLAMONTADA.NET
shoman
المدير العام
المدير العام
shoman


ذكر عدد الرسائل : 2086
العمر : 35
المهنة : قائد كشفي
اهتماماتك : الأسمار
البلد : Egypt
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالأربعاء 15 أكتوبر - 8:27

ياجامد بس فين الصور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المصرىالأصيل
مشرف
مشرف
المصرىالأصيل


ذكر عدد الرسائل : 1354
المهنة : حر
اهتماماتك : السياسة
البلد : مصر
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 28/06/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالأربعاء 15 أكتوبر - 11:27

جريت ريقى ياعم الحج
شكلك كده طباخ ممتاز
ان شاء الله لما انزل مصر ليا عندك عذومة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
shoman
المدير العام
المدير العام
shoman


ذكر عدد الرسائل : 2086
العمر : 35
المهنة : قائد كشفي
اهتماماتك : الأسمار
البلد : Egypt
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 22/06/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالأربعاء 15 أكتوبر - 11:51

وانا كمان
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زرقاء اليمامة
مشرف
مشرف
زرقاء اليمامة


عدد الرسائل : 4057
العمر : 44
البلد : مصر
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 11/10/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالأربعاء 15 أكتوبر - 17:09

الله ينور ياDOLPHIN0GAMED
أنت كدة خطر على محلات الكشرى ⭐
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dolphin0gamed
عضو ملكي
عضو ملكي
dolphin0gamed


ذكر عدد الرسائل : 963
العمر : 29
المهنة : STUDENT
اهتماماتك : scout
البلد : EGYPT
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 20/08/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالخميس 16 أكتوبر - 14:13

ههههههههههههههههههههه
انت اصلا فيين يا مصري انت بره مصر
المهم تعالو بس انتو ومالكوش دعوه :evil: :evil:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.DOLPHIN-GAMED.AHLAMONTADA.NET
نور الشمس
عضو ملكي
عضو ملكي
نور الشمس


انثى عدد الرسائل : 2389
العمر : 34
البلد : مصر
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 13/10/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالأحد 19 أكتوبر - 22:42

فعلا جامد ياDOLPHIN0 لانى بحب المسقعة والكشرى جدا
بس عيزينك تركز على الاكلات اللى مش متعارف عليها أوى
ولا أيه يا رجالة وياريت تقولى رأيك ❤ ❤
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dolphin0gamed
عضو ملكي
عضو ملكي
dolphin0gamed


ذكر عدد الرسائل : 963
العمر : 29
المهنة : STUDENT
اهتماماتك : scout
البلد : EGYPT
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 20/08/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالأحد 19 أكتوبر - 22:43

انا تحت امرك والله امر انت بس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.DOLPHIN-GAMED.AHLAMONTADA.NET
نور الشمس
عضو ملكي
عضو ملكي
نور الشمس


انثى عدد الرسائل : 2389
العمر : 34
البلد : مصر
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 13/10/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالأحد 19 أكتوبر - 22:50

ميرسى يا DOLPHIN0
والامر لله وحده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dolphin0gamed
عضو ملكي
عضو ملكي
dolphin0gamed


ذكر عدد الرسائل : 963
العمر : 29
المهنة : STUDENT
اهتماماتك : scout
البلد : EGYPT
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 20/08/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالإثنين 20 أكتوبر - 20:38

اطلبوا الاكله وتكوون عندك في خلال يوم بالكتير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.DOLPHIN-GAMED.AHLAMONTADA.NET
زرقاء اليمامة
مشرف
مشرف
زرقاء اليمامة


عدد الرسائل : 4057
العمر : 44
البلد : مصر
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 11/10/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالإثنين 20 أكتوبر - 20:52

ايه ياعم الثقة دى كلها ⭐
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
dolphin0gamed
عضو ملكي
عضو ملكي
dolphin0gamed


ذكر عدد الرسائل : 963
العمر : 29
المهنة : STUDENT
اهتماماتك : scout
البلد : EGYPT
علم بلدك : اكلات جامده جدا جدا Boy_walking_with_egypt_flag_lg_clr
تاريخ التسجيل : 20/08/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالإثنين 20 أكتوبر - 21:10

ههههههههههههههههههه
طبعا يعني انا جامد طووول عمري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://WWW.DOLPHIN-GAMED.AHLAMONTADA.NET
fox
عضو ذهبي
عضو ذهبي
fox


ذكر عدد الرسائل : 310
العمر : 34
المهنة : طاب بكلية الحقوق
اهتماماتك : الحياة الكشفية
البلد : بنها
علم بلدك : فوكس المصرى حتى النخاع
تاريخ التسجيل : 01/11/2008

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالسبت 12 ديسمبر - 18:46

تسلم ايدك يا جميل
بس لو عاوز موضوع عن طهى البط الخلوى خليها عليا دى

وانا هحكيلك عن مغامرة فى طهى البط ولا ايه يا شومان؟؟؟؟؟؟
هههههههههههههههههههههه
فاكر اللى حصل فى الدرع التاسع......
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
leader_temo
عضو ماسي
عضو ماسي
leader_temo


ذكر عدد الرسائل : 207
العمر : 34
المهنة : قائد عشيرة جوالة
اهتماماتك : جوالة الى الابد
البلد : جرجا _سوهاج
علم بلدك : عاشق   الجوالة
تاريخ التسجيل : 11/08/2009

اكلات جامده جدا جدا Empty
مُساهمةموضوع: رد: اكلات جامده جدا جدا   اكلات جامده جدا جدا I_icon_minitimeالإثنين 14 ديسمبر - 3:49

موضوع جميل يا دولفن
وانت جوعتنا شكرا ليك

ممكن يا فوكس تحكى المفامرة دى اللى انت قلت عليها؟؟؟؟؟؟؟؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اكلات جامده جدا جدا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» حلو وحادق((اكلات كتيره))
» لعيونكم جميع اكلات سلسلة مطاعم كنتاكي الشهيرة
» حاجه جامده اوي
» مجموعه اشعار جامده جدا
» لعبه الامبراطور (جامده اخر حاجه)

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى جوالة جامعة بنها :: المنتدي الكشفي :: منتدي الطهي والطعام-
انتقل الى: